VIII. FŐISKOLAI ÉS EGYETEMI NEMZETKÖZI PROTOKOLL VERSENY

Idén éppen nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny, amelyen hagyományosan nem csak hazai, hanem határon túli résztvevők, sőt középfokú tanintézmények tanulói is részt vesznek, hogy megmérettethessék magukat általános protokoll, gasztronómia, sport-, katonai és diplomáciai protokoll, megjelenéskultúra, nemzeti hagyományok ismerete, valamint általános műveltségi témákban.

A rangos eseményen a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete több szerepkörben is képviseltette magát, hiszen a Budapesti Metropolitan Egyetemmel történő együttműködés keretében egyszerre volt szervezője, illetve résztvevője is a rendezvénynek.

A zsűri elnöke Kovács István nagykövet, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Protokoll Főosztályának munkatársa, míg a felkért védnök Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.

A zsűriben társelnöki pozícióban Laczkó Rita, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke is részt vett; Dr. Sille István diplomata, protokollszakértő, valamint Lovász Erika a Protokoll Szakértő Rendezvényszervező Szakirány oktatója, Magyar Protokollosok Országos Egyesületének tagja mellett.

A zsűri tagjai mellett az egyes feladatoknak megfelelően tagtársaink szintén szakmai segítséget nyújtottak , így Karger Kocsis László a sportdiplomácia területén és Farkas Ferenc gasztronómia témában.

A 13 nevezett oktatási intézmény versenyében végül I. helyezett a METU Marketing Hallgatói Team csapata, II. helyezett a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapata, míg III. helyezett az Edutus Főiskola 1. csapata lett.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének serlegét a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola versenyzői vehették át, míg Dr. Benkő Tibor Vezérkari Főnök különdíját pedig a szászrégeni Grup Scolar Lucian Blaga Iskola versenyzői kapták meg.

A rendezvény elnevezéséhez hűen - "A jövőt közösen, mi építjük!" - a versenyen szurkolóként, érdeklődőként egyesületi tagtársaink is szép számban képviselték a szervezetet, így mondhatjuk, hogy a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alapelvei messzemenőkig visszatükröződtek ezen az eseményen is.