Új forma változatlan tartalom - Látogatás a megújult Kempinski szállodában

A 2014-es új esztendő első egyesületi napjának a Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott helyszínt. A nemrégiben felújított épület megtekintése mellett még egy érdekes és szakmailag hasznos protokoll témájú előadás járult hozzá az egyébként is kellemes hangulatú baráti- kollegális összejövetel emlékezetesebbé tételéhez.

Január hónapban az immár hagyományőrzőnek mondható - egyesületi keretekben zajló - szállodalátogatásra a Kempinski Hotelben került sor. Annak ellenére, hogy közel másfél éve volt már szerencsénk a szálloda szolgáltatásait, magas színvonalú vendéglátását élvezni, most mintha mégis valami teljesen új helyre „csöppentünk volna”.

Fogadásunkat, illetve a gyülekező tényleges helyszínét nem bízták házigazdáink a véletlenre.

Az egyéb napokon külön - Erzsébet-téri - bejárattal és terasszal is rendelkező, és így nem csak a szálló vendégei számára nyitva álló, akár zárt rendezvényeknek is helyt adó – azaz klubhangulatot is árasztó, ugyanakkor nagyon is a hotel szívében elhelyezkedő- Blue Fox The Barban kaptunk először némi ízelítőt nem csak a megújult design, hanem a bárban készülő finom frissítőkből is.

A szálloda földszintjének felújítása 2013 március végén fejeződött be, így mi a házbejárás alkalmával már egy teljesen „új ruhával” rendelkező luxushotel mindennapjaiból kaphattunk pillanatképet.

A szállóvendégek érkeztetését, első benyomását meghatározó hall, valamint a pihenést és kapcsolatfelvételt, illetve kapcsolattartást lehetővé tevő Living Room kifejezetten az elegancia jegyeit viseli magán, habár mindkettő másképpen.

A fogadótér a nagy belmagassággal, a hatalmas terekkel, a természetes és mesterséges fények játékával, valamint a nemes ,meleg tónusú színek használatával XXI. századi,ultramodern stílust, és valóban öt csillagos hatást ér el.

A helyiség központi elemeként megjelenő; első emeleti bálterembe, illetve bankett-termekbe vezető lépcső szintén szemet gyönyörködtető látványt nyújt az ötletes megvilágításának köszönhetően.

A Living Room összképe a nemes anyagok használata ellenére is inkább a korabeli kávéházak hangulatát adja vissza. Ebben a térben a kandalló játssza a főszerepet, de a nagy, kényelmes fotelok, kellemes színű kiegészítők mind -mind a nyugalmat, az eleganciát tükrözik.

Egészen más „képet fest” a szintén a földszinten üzemelő ÉS bisztró, amelynek dizájnját , hangulatát a francia sörfőzdék ihlették. A krétával táblákra írt napi ajánlatok, a rusztikus éttermi tér itt már mindenki számára egyértelműen jelzi, hogy a szálloda „nyitott” arra, hogy ételeivel ne csak a szállóvendégeit, hanem az utca emberét is elkápráztassa;  no nem az ételek áraival, hanem azok ízletes voltával, illetve házias jellegével.

A rövid, de mégis vizuális ingerekben gazdag séta után klubnapi beszélgetésre került sor a szálloda első emeleti különtermében, ahol ízletesebbnél ízletesebb falatkák kóstolása mellett került sor az év következő tervezett eseményeinek a beharangozására, az új tagok bemutatására , egyesületünktől a házigazda szálloda részére az elismerő oklevél átadására, illetve egy nagyon érdekes előadásra.

A protokolláris szakmai tartalmat ezúton Bokor Balázs nagykövet úrtól, a Külügyminisztérium  főosztályvezetőjétől kaphattuk meg, aki a „Diplomáciai szokások és protokoll az afrikai kontinensen című előadásával” vezetett be bennünket a „mesebeli Afrika” ellentmondásokban bővelkedő, elképesztően új és más , ugyanakkor mégis nagyon különleges világába.

A januári egyesületi napunkról is elmondhatjuk, hogy a szervezőknek, a házigazdáknak és az előadónak köszönhetően egy minden szempontból tartalmas délutánnak lehettünk a részesei.

Dr. Bittó Renáta