Tóth Kinga

TÓTH KINGA

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke

2002-ben a TEN-X Rendezvényszervező cég operatív vezetőjeként kezdtem pályafutásomat, ahol koncertek és fesztiválok szervezésével foglalkoztam. 2003 óta tevékenykedem a közigazgatásban - kezdetben titkárságvezetőként, majd az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri programok szervezőjeként.

2007 óta vagyok tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének, amelynek jelenleg alelnökeként tevékenykedem.

2008-ban kerültem az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Külügyi és Protokoll Osztályára protokoll referensként, ahol állami kitüntetési ünnepségeket, bálokat, nemzetközi találkozókat volt lehetőségem megszervezni. 2010 óta a Belügyminisztérium Nemzetközi Főosztályán protokoll szakmai tanácsadóként dolgozom. Nagy tapasztalatokkal rendelkezek a magas szintű vendéglátás és gasztronómia területén. Számos nemzetközi diplomáciai találkozó és magas szintű nemzetközi konferencia megszervezésében vettem részt, mint pl. a magyar EU elnökség belügyi rendezvényei, ESPON, Salzburg Fórum belügyminiszteri konferenciák, V4 belügyminiszteri konferenciák.

2015-ben elvégeztem a Borakadémia középfokú borszakértő és sommelier képzést, majd 2018-ban Felsőfokú borszakértőként is sikeres vizsgát tettem.

2016-ban a Varázsbőrönd könyvsorozat „Csodatúra csodaútra” című mesekönyv egyik lektoraként működtem közre, amely az illem - etikett alapjait tanítja gyerekeknek.

Társadalmi munkában a dunakeszi Révész István Helytörténeti gyűjteményt segítem, saját kézimunkákkal.

Oktatási szakterületek:

Diplomáciai rendezvények, konferenciaszervezés, nemzetközi rendezvényszervezés, vendéglátási alkalmak szervezése (magas szintű díszétkezések), általános viselkedéskultúra.