Tóth Kinga

TÓTH KINGA

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének pártoló tagja

1994 óta foglalkozom rendezvényszervezéssel, 2007-től több évig a nagyvállalati szektorban kamatoztattam tapasztalataimat szponzorációs és CSR területen. Pályájámat zenepedagógusként kezdtem, ezzel egyidejűleg tevékenykedtem már elsősorban kulturális események szervezésében is. Külszolgálati éveimet Bécsben a Magyar Kulturális Intézetben, mint kulturális diplomata töltöttem 2000-2003-ig. Kiküldetésem után dolgozotam kis, családias cégeknél rendezvényszervezőként, majd intézmény vezetőként, vállalati kommunikációs szakemberként kulturális területen és művészeti projekt managerként tevékenykedetem. Az állami szektorba 2014-ben kerültem be főosztályvezetőként nemzetközi szervezési területre. Jelenleg egy újonnan létesült intézet vezető rendezvényszerzési managere vagyok.

Zeneművészi diplomám mellett elvégeztem a Budapesti Gazdasági Főiskola PR szakirányát is.

Elsősorban művészeti területen indultak az első projektek: koncertek, hazai fesztiválok (Keszthelyi Zenei Fesztivál 1995-1998.), sorozatok (Unicredit Bank koncertsorozat 1997.), majd jöttek a nemzetközi események: pl. Millenniumi Emlékév Bécsben és Salzburgban (2001.), Bartók Fesztivál Ausztriában (2001.), nagyszabású századfordulós kiállítás sorozat Bécsben (2003.). A nagyvállalati szponzorációban és CSR-ben rejlő lehetőségek 2007-ben nyíltak meg előttem; egy multinacionális vállalatnál való 5 éves tevékenysége kapcsán többször is elnyertem a cég az „Az év Támogatója” díjat, valamint főszponzorként jelen voltam többek között a Veszprémfestnél, a Győri Balettnél, több hazai kortárs kiállításnál és vásárnál. Oktattam kulturális szakembereket e témában több évig. Később szerveztem pl. a Bécsi Filharmonikusoknak, az Izraeli Filharmonikusoknak itthon koncertsorozatot a Művészetek Palotájában, valamint részt vettem évekig a nagysikerű Wagner Napok rendezésében. Az állami szektorban olyan nemzetközi konferenciák fűződnek a nevemhez, mint a Budapest Demográfiai Fórum (2015.), EPAS Európa Tanács Nemzetközi Sportminiszteri Konferencia (2016.) vagy az OECD 20 éves jubileumi konferenciája (2016.).

Oktatási szakterületek: rendezvényszervezés, vállalati szponzoráció, CSR