Ring a hajó a Dunán

2015. június 26-án, péntek délután került sor a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének hagyományos félévzáró rendezvényére, melynek helyszínéül a Klára Rendezvényhajó szolgált.

Ahogyan azt egy protokollos „a saját bőrén” is megtapasztalta már: a rendezvények sikerét számos tényező befolyásolja, így többek között egy nyílt téren zajló esemény kapcsán nagy rizikófaktor az időjárás. Az égieknek hála, a tervezett hajóút kapcsán nem kellett alternatív tervet bevetni, hiszen a tagok ragyogó napsütésben élvezhették egymás társaságát szárazföldön és vízen egyaránt.

Szervezők és meghívottak valamennyien készültek a programra, hiszen a budapesti Prestige City kikötőben történő gyülekezőből szemlátomást kiderült az, amit a szervezők is megerősítettek, hogy ilyen sokan még nem is voltunk együtt egyetlen egyesületi programon sem.

A beszállást megelőző fényképezkedést követően a szakmai stábbal megtelt rendezvényhajó elindult felfedezőútjára. A kívülről szimpla szállítóeszköznek tűnő „Klára” belülről nagyszerű büfé kocsivá változott, így a kötetlen beszélgetést vendéglátási elemek is gazdagították.

A dunai hajózást egy kis szárazföldi felfedezés szakította meg, de még a Luppa-szigeti kikötést megelőzően az elnökség tájékoztatta a tagokat az egyesület jelenlegi helyzetéről; így a nyertes pályázatokról, és a folyamatos kapcsolatkeresésekről, de a jövőre vonatkozóan szívesen várták a tagok véleményét, elképzeléseit is – többek között- a jövőbeni programokat illetően.

A csak hajóval megközelíthető Luppa-sziget dupla platánfa sétányán tett könnyed mozgás, illetve a sokak számára a környezetbe teljes egészében illeszkedő kis büfé adta koffein szintén pezsdítően hatott a hangulatra.

A hajókázásról visszatérve az utókor számára csoportkép is készült, hiszen a résztvevők talán emlékképeikben, érzéseikben mindig is fel fogják tudni idézni ennek a napnak a történéseit.

Dr.Bittó Renáta