Protokollosok a Várkert Bazárban

A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete 2015. október 26-án a Várkert Bazárban tartotta szakmai napját. A résztvevők szakavatott vezető segítségével, közel egyórás program keretében ismerhették meg kívül-belül az új életre kelt, patinás műemléket.

Az Ybl Miklós tervei alapján készült, 140 éves múltra visszatekintő neoreneszánsz stílusú épületegyüttes 2013-2014 során újult meg, így mára nem csupán építészeti, hanem kulturális, illetve rendezvényszervezési szempontból is kiemelkedő fővárosi helyszínné vált.

A szakmai séta a múlt értékeit és a jövő lehetőségeit harmonikusan ötvöző, 900 m2 alapterületű, földalatti multifunkcionális rendezvényteremben kezdődött, amely - a modern technikai felszereltségének köszönhetően - nagyobb létszámú rendezvény, így akár 800-1000 fő befogadását is lehetővé teszi.

Az út ezt követően a Déli paloták csodálatosan rendbe hozott folyosóin és lépcsőházain folytatódott, és az egykori bazársor mellett jutott el a csoport a Várkert Bazár homlokzatának közepén található Gloriettig. Innen rámpákon lehetett felsétálni a kivilágított neoreneszánsz kertbe, amely alatt a 300 férőhelyes többszintes mélygarázs ugyancsak a mai kor követelményeinek megfelelően szolgálja a látogatók kényelmét.

A kertből nyíló Öntőház udvar szabadtéri színpada különleges hangulatot árasztott csakúgy, mint a Testőrpalota lélegzetelállító lépcsőháza.

A látogatás a Lépcsőpavilonnál fejeződött be, ahonnan az esti fővárosi panoráma szerelmesei a Déli kortinafalnál található mozgólépcsővel, illetve lifttel vagy lépcsőkön juthattak fel a Budai várba.