Protokollosok dr. Schiffer Miklós társaságában a New York Kávéházban

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének újonnan megválasztott elnöksége új lendülettel, a stílusnak szentelve szervezte meg első szakmai napját április 26-án.  A gyönyörű helyszín, a kiváló szakmai előadó és az informatív, professzionális előadás is mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy az egyesület tagjai és a protokoll szakma iránt érdeklődő résztvevők egyaránt jól érezzék magukat.

Dr. Schiffer Miklós, New York Palota… Mindkét név beszédes. Külön-külön is az igényességet, eleganciát, stílust jelenítik meg… Éppen ezért várakozással teljesen gyülekeztek - a meghívott és szép számban megjelenő - egyesületi tagok, illetve külsős vendégek.

„A stílusos ember” című előadást megelőzően Micski Marianna alelnök köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Laczkó Rita elnöknek, aki örömét fejezte ki, hogy ez a közösség már 25 éve együttműködik és a rendezvények nyitottá válásával bízik abban, hogy egyre többen fognak csatlakozni ehhez a szervezethez, illetve fogják az egyesület céljaként kitűzött értékeket magukénak vallani.

Ezt követően került sor a rendkívül informatív és csipetnyi humorral fűszerezett szakmai előadásra, amelyen – többek között - szó volt a divat és a stílus elhatárolásáról, az elegancia ismertetőjegyeiről, a kor és a kortalanság értelmezéséről, illetve az ikonok, celebek és celebritások közti különbségekről.

Az elismert stílus szakértő és tanácsadótól megtudhattuk azt is, hogy álláspontja szerint a stílus nem pénztárca, kor vagy alkat kérdése, így mindenki számára felépíthető, megvalósítható és élvezhető annak jótékony hatása.  Mindeközben ízlelgettük a „hord” és a „visel” látszólag azonos és mégis milyen beszédes különbözőségét. Betekintést nyerhettünk a stílus konkrét megnyilvánulási formáiba és hasznos tanácsokat kaptunk arra vonatkozóan, hogy mikor, mit, mivel kombinálva tehetünk eleget akár a „business look” kívánalmainak, vagy akár a „black tie” előírásainak.

A szakmai napnak ezzel még korántsem volt vége, hiszen az előadást követte a New York Kávéház bemutatása. Az impozáns épület Fehér Szalonjában Magyary Jenő ügyvezető személyesen mesélt a kávéház történetéről, a „Dunába dobott kávéházi kulcs városi legendájáról” (amelynek mögöttes jelentéstartalma, hogy a kávéház soha nem zárhat be), és a Szabadság-szobrot ábrázoló freskóról is.

Minden résztvevőt büszkeség töltött el, hogy ott lehetett a számos híres költő és író székhelyét adó és egyben a „világ legszebb kávéháza” címet többször elnyert New York kávéház falai között ezen a kellemes késő délutánon.

Bízunk abban, hogy a májusi szakmai napunk is ilyen nagyszámú érdeklődőt és résztvevőt vonz majd.