A protokollosi szakemberek sikere 2017-ben Ausztráliában, Sydney-ben

A Rádió Mozaik Sydney magyar nyelvű adásának tulajdonosa, Ilosvay Gusztáv az Interneten találta meg dr. Vámos Lászlónét, az Egyesület tiszteletbeli elnökét.  A rádió munkatársainak felkeltette az érdeklődését a hazánkban folyó protokollosi munka, amelyről úgy gondolták, hogy iránytűként szolgálhat számukra.

A telefonon történt felkérést követően a témának olyan sikere volt, hogy Tiszteletbeli Elnök Asszony öt éven keresztül beszélt a rádió hallgatóinak az általános és közéleti viselkedéskultúra, a protokoll és a diplomáciai protokoll olyan elemeiről, amely meghatározza a hazánkban folyó színvonalas protokollosi munkavégzést.

A műsorban a szakmai munkán kívül sok vidám történet elhangzására is sor került. Az is előfordult, hogy az élő adásban olyan kérdéseket tettek fel a rádió hallgatói, amelyre csak viccesen lehetett válaszolni és ez megnevettette a hallgatókat.

Így került sor arra, hogy a Rádió fennállásának 25. éves évfordulója alkalmából felkérés érkezett Tiszteletbeli Elnök Asszonyhoz, hogy ez alkalomból egy rövid kisfilm segítségével köszöntse a rádió hallgatóit, melyet az ünnepélyen nagy kivetítőn fognak lejátszani. A három perces kis film elkészült oly módon, hogy a 2017-ben a Metropolitán Egyetem által megrendezett Protokoll Verseny három egyetemista győztese, valamint Gáspár Ágnes felkészítő tanárnő is jelen volt a kisfilmen a köszöntéskor.

Mint utólag megtudtuk, nagy sikere volt a magyar protokollosoknak.

Tiszteletbeli Elnök Asszony által végzett ötéves munkát oklevéllel és egy emlékplakettel köszönte meg a Rádió vezetése, melyet a Panoráma Világklub résztvevőinek ünnepi gyűlésén egy ausztrál házaspár nyújtott át részére a Rádió nevében.