Oktatási felkérés a MÁV-tól

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületéhez a Magyar Államvasutak Zrt. Humánerőforrás Fejlesztés Osztályától nemzetközi vállalati protokoll témában protokoll tréning megtartására vonatkozó felkérés érkezett 2015. szeptember 29-én, amelynek kivitelezésére november hónapban került sor Hossó Nikoletta tagtársunk által.

Az egynapos workshop keretében – mintegy 8 órás időtartamban – a következő témakörök kerültek tárgyalásra:

• Általános fogalmak: a protokoll alapjai,illetve a  rendezvények csoportosítása.
  • Viselkedéstechnikai elemek
  • Program előkészítés(delegációk szintje, összetétel, időpont, költségviselés, sajtónyilvánosság, stb.)
  • Szervezés (programtervezet/forgatókönyv készítés (technikai is), feladatterv, személyi feltételek, szállás/tárgyalóterem biztosítás, gépkocsi, vendéglátás, kulturális/külön programok, aláírás, sajtónyilvánosság, költségvetés készítése, protokoll-lista, stb.)
  • Lebonyolítás (eligazítás, programellenőrzés, váratlan helyzetek kezelése, különleges kérdések (vallási), elszámolások, udvariassági zárás, stb.).
  • Gyakran előforduló hibák/problémák, azok kezelése.