Nemzetközi kapcsolataink

1996-ban Madridból érkezett levél Egyesületünk részére Krisztina Barrios Almazor nagykövet asszonytól, aki örömét fejezte ki  a Budapesten 1996. április 25-27. között megrendezett Nemzetközi Regionális Protokoll Konferencia sikeres szervezéséért, amelyen három magas rangú spanyol vendég is részt vett. Levelének további részében a következőket írta:

„Úgy gondoljuk, hogy a Magyar Protokollosok Klubja-, Országos Egyesületének kiváló vezetői igen nagy jelentőségű dolgokat alkottak. Nagy érdeklődéssel figyeltük a szakmai eredményeiket, amely lehetővé teszi jövőben a kiterjedtebb közös munkát és a szorosabb együttműködést a protokoll témában. Ez jó hatással lehet nemcsak a Közép-Európai országokban folytatandó munkára, hanem az Európai Unió jelenlegi tagországaiban, továbbá a jövőben a világ összes országában. Nagy utat kell még megtennünk, de az a fontos, hogy elindultunk rajta.”

Azóta több  jelentős  szerepet is  betöltöttünk a nemzetközi életben: egyesületünk nevéhez fűződik az első egyesületi etikai kódex kidolgozása, folyamatosan vállalnak tagjaink előadásokat az évente megrendezésre kerülő nemzetközi protokoll kongresszusokon. Hazánk tagja a Madridban 2001. november 16-án megalakult Nemzetközi Protokoll és Rendezvényszervező Egyesületnek, röviden OICP-nek. Rendkívül nagy megtiszteltetést jelentett, hogya nemzetközi szervezet által alapított Nemzetközi Protokoll Kongresszusnak 11. alkalommal Budapest adott otthont 2010. november 18-20. között, amely egyesületünk tagjainak közreműködésével és egyesületünk erkölcsi támogatásával valósult meg. 2011. novemberében ismét jelentős esemény történt: a soron következő kongresszus keretében Karger Kocsis László urat, egyesületünk 3.elnökét Paraguayban megválasztották az OICP alelnökének.

Túlzás nélkül állíthatjuk azt, hogy a protokollos minden országban a béke küldötte. Figyelmes, udvarias és előzékeny a vendégekkel szemben, nem tesz különbséget sem vallási, sem politikai nézetei miatt a különböző országokból érkező vendégek között. Neki a magas szintű vendéglátás és szervezés a feladata.

A világ minden országában működő protokollos számára az igazi erkölcsi elismerést az jelenti, amikor a vendégek hazatérnek hazájukba és megírják a köszönő levelüket. A kedves sorok olvasásakor örömmel nyugtázhatja a protokollos munkájának eredményét, mely szerint sikerült éreztetni a vendégekkel azt, hogy ők nagyon fontosak az ország számára, magunk is örültünk a látogatásuknak, és örömmel várjuk visszatérésüket.

Karger Kocsis László - „A Nemzetközi Protokoll és Rendezvény Szövetség - Organización Internacional de Ceramonialy Protocolo (OICP) Paraguay fővárosában rendezett, tisztújító közgyűlésén Karger Kocsis Lászlót a szervezet elnökének javaslatára választották meg második alelnöknek.”

Vámosné Katika, Kótai Erika - Spanyol kitüntetés

A beregszászi II. Rákóczi Ferenc iskola