Néhány esemény az Egyesületünk alapító tagjainak életéből

Dr. Vámos Lászlóné madridi kitüntetése Madridban 2005. február 4-én ült össze a VII. Nemzetközi Protokoll Díj húsztagú zsűrije, mely a következő döntést hozta: „ A Zsűri, a Spanyol Protokoll Egyesület Igazgató tanácsának javaslatára, elfogadta egy külföldi szakembernek szóló Protokoll Érdemrend alapítását. Majd ez esetben, egyhangúan elfogadta, hogy az említett érdemrenddel Katalin VÁMOS úrhölgyet, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének Örökös Tiszteletbeli elnöknőjét, az Egyesület alapítóját és a Nemzetközi Protokoll és Rendezvény Szervezet megalapításának kezdeményezőjét tünteti ki.”

A díj átadására 2005. március 17-én /csütörtökön/ 19,30 órakor kerül sor a Madridi Tartományi Székházban.

A Nemzetközi Protokoll Érdemrend átvétele után hangzott el Dr. Vámos Lászlónénak Madridban elmondott beszéde.

Mélyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nagyon köszönöm a megtisztelő kitüntetést. Nehezen találok szavakat az örömöm kifejezésére. Soha nem gondoltam volna, hogy szakmai életutamat ilyen nagyszerű emlékkel zárhatom le. Az általam nagyon tisztelt spanyol protokollos szakembereknek szeretném megköszönni azt a segítséget, bizalmat és támogatást, amit a közel tíz éves munkámhoz nyújtottak. A célért való lelkesedésük, szaktudásuk, példa értékű számomra. Ez a nemzetközi elismerés arra kötelez, hogy soha ne feledkezzek meg a protokolláris együttműködés legfőbb erkölcsi alapelvéről, mely szerint az egymás iránti tisztelet, tolerancia, az esélyegyenlőség biztosítása alapvető feladata a protokollosnak. Nagyon jó érzés a protokollosok nagy családjához tartozni. A kitüntetés nemcsak nekem, hanem minden magyar protokollos szakembernek jelent elismerést. Kérem, engedjék meg, hogy a hazám és minden magyar protokollos nevében mondjak köszönetet ezért a megtisztelő elismerésért.

Köszönöm a figyelmüket.

A fent említett ünnepélyen Kótai Erika oktatónak és protokollszakértőnek átadták a Nemzetközi Protokoll Díjat a legjobb nemzetközi konferencia szervezés kategóriában. Azoknak a hallgatóknak, - akiket bevont ennek a nemzetközi konferenciának a szervezésébe, - elismerő oklevelet nyújtottak át Madridban.