A nagy cet gyomrában

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének november havi szakmai napjára a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban került sor. A különleges építészeti alkotás egyszerre testesíti meg a régit és az újat, emellett egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával.

Ahogy az egy „bálna” esetében lenni szokott, a „bejárat”, vagyis jelen esetben a találkozási pont megtalálása először nem is tűnt olyan egyszerűnek, mivel több lehetőség is kínálkozott erre.
Miután a csoport valamennyi tagja megérkezett a „rajtvonalhoz”, már valamennyien vártuk, hogy a második emeleten elhelyezkedő, több mint ezer négyzetméteres nagy rendezvényterem belsejét is „birtokba vehessük”. Ebben Dobos Réka rendezvényszervező volt a segítségünkre.
A szemünk elé táruló hatalmas szabad terület olyan volt, mintha repülőgép kifutópályán lettünk volna. A tér itt tetszés szerint rendezhető, alakítható; legyen szó ültetéses fogadásokról, vagy hagyományos színpados rendezvények megtartásáról és az ehhez szükséges technikai feltételek is adottak.
A lenyűgöző méretek után a harmadik emeletén található „kis” rendezvényterem a maga 480 négyzetméterével már szinte „eltörpült”, bár ennek a térnek a különlegességét nem is feltétlen a mérete, hanem az elhelyezkedése adja: hiszen itt a külső és belső panorámában egyaránt gyönyörködhetünk.
A látványt még tovább lehetett fokozni, hiszen a nyitott panorámás tetőteraszon egyedülálló kilátás nyílik a kivilágított fővárosra.

A házbejárás után az első emeleti éttermek közül az OlimpiCafé gondoskodott büfészolgáltatásos vendéglátásunkról.
Érkezésünket követően Pásztor Norbert, üzletvezető néhány szóban ismertette a 2013 augusztusában nyílt, Dunára néző és így csodálatos vizuális élményt nyújtó helyiség főbb - rendezvényszervezéssel összefüggő - paramétereit.
A nyolcvan fő befogadására alkalmas helyszín ideális szülinapi rendezvények, céges partyk, sajtótájékoztatók lebonyolítására, emellett a nyitott terasz - főleg a nyári időszakban- nem csak a turisták által kedvelt.
A szakmai ismertető után kötetlen beszélgetés keretében derült fény a legutóbbi –beregszászi tanulmányút „kulissza titkaira”, ugyanakkor a régmúlt kapcsán - a terített asztal mellett - még számos munkaélmény is „terítékre” került.

- dr. Bittó Renáta