Minden, ami protokoll- Szakmai nappal egybekötött tagtoborzó egyesületi nap a Zara Hotelben

Ki gondolná, hogy a hetedik kerület ódon épületeinek „árnyékában” - a régit az újjal ötvöző - csodák rejlenek. Az egykori Hungária Fürdő épületében található Continental Hotel Budapest****Superior szálloda egy az egyben megtestesíti a az oázist a belvárosi forgatagban, így méltán válhatott a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete február havi tagtoborzással egybekötött szakmai egyesületi napjának helyszínéül.

A febuár 29-i egyesületi nap bővelkedett a programokban, hiszen dr. Bittó Renáta tagtársunk arab kultúrával és protokollal kapcsolatos szakmai előadása mellett lehetőség nyílt a szálloda által kínált szállás- és rendezvényszervezési lehetőségekkel való megismerkedésre, illetve a hotel étterme nyújtotta gasztronómiai élmények megtapasztalására is.

A tervezett menetrendnek megfelelően az érkező vendégeket a szervezők már 17 órától a Budapest terembe invitálták, ahol bekészített frissítők mellett nyílott lehetőség a tagtoborzással érintett meghívottakkal való összeismerkedésre, beszélgetésre.

Az elnökség részéről történő tájékoztató után került sor a rendezvényszervezés szempontjából információközlő eseménynek nevezhető, „kultúrák találkozása” elnevezésű előadás megtartására.

Az arab és európai kultúra összehasonlító elemzésén túl szó esett többek között az egyes népcsoportokkal összefüggésben tapasztalható sztereotipizálásról, etnocentrizmusról, illetve kultursokkról is.

A képes illusztrációkban bővelkedő előadás után a megjelentek szállodabejárás keretében folytathatták ismeretbővítésüket.

A négycsillagos szálloda - a szolgáltató legnagyobb örömére - majdnem teltházas volt, így a 272 szobás szobakínálatból a kétágyas standard szobák közül tekinthettünk meg kettőt, illetve lehetőség nyílott a hotel Panoráma Tetőkertjében elhelyezkedő wellness részleg házigazdánk által történő bemutatására is.

A körbevezetés végállomása a korhűen helyreállított főbejárat felett elhelyezkedő Galéria Kávézó volt. A helyszín által nyújtottak viszonzásául – az Egyesület részéről- elismervény átadására került sor.

Azon tagtársak, akik még élvezni kívánták a hely adta vizuális élmények mellett annak vendéglátási oldalát is, azok a szállodán belüli ARAZ étterem kínálatán keresztül tehették meg mindezt.

Bátran állíthatjuk, hogy tartalmas, eseményekben bővelkedő rendezvényt tudhatunk magunkénak a februári egyesületi nap kapcsán is.

- dr. Bittó Renáta