Mentorunk

Habsburg Ottó úr volt a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének mentora és támogatója 1993-tól kezdve.

Megtiszteltetés volt számunkra, amikor elismerően nyilatkozott a protokollosok szaktudásáról. Az általunk végzett munkát nélkülözhetetlennek tartotta a hazai és nemzetközi élet területén.  Az egyik személyes találkozásunk alkalmával azt mondta, hogy: „ Nagy örömömre szolgál, hogy e hivatás képviselői végre abban a köztiszteletben és megbecsülésben részesülnek, amelyet megérdemelnek.”

Hosszú éveken keresztül erkölcsi támogatásáról biztosította az Egyesület tagjait.

Példaképünknek tekintettük őt. Huszonhat levelet őrzünk, melyben szakmai tanácsokat adott részünkre. Mi protokollosok nagyon komolyan vettük ezt a bizalmat. Mádl Ferenc volt köztársasági elnök úr azt mondta egy alkalommal, hogy Habsburg Ottó úr „az európai eszme megtestesítője.”

Az Egyesület tagjai egy alkalommal díszvacsorát adtak a Gellért Szállodában Habsburg Ottó úr tiszteletére, aki abban az időben az Európa Parlament Magyar Vegyes Bizottságának az elnöke volt. Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat, így lehetőségünk nyílt a fehér asztal mellett történő hosszabb beszélgetésre. Pohárköszöntőjében változatlanul arra biztatott minket, hogy mindenkor tartsuk tiszteletben az európai értékeket, más országok szokásait és hagyományait a kölcsönösség jegyében.