„Kis karácsony, nagy karácsony”

Egy szervezet életében is vannak ünnepi pillanatok. Ilyennek tekinthető a szűkebb családi karácsonyozást megelőző, ugyanakkor a hasonló meghittséget és hangulatot idéző - 2015. december 17-i - egyesületi évzáró rendezvény is.

A nagy nap előtt az elnökség „apraja-nagyja” kivette részét az előkészületekből; így- a kötetlen baráti beszélgetés, mint állandó programpont mellett - sor került szórakoztatásra, vendéglátásra, ajándékozásra is.

Az ünneplés helyszínéül a Hadik Hotel második emeleti aulája és különterme szolgált. Az üdvözlő italok elfogyasztását követően zenés előadás vette kezdetét, amelynek keretében két fiatal szalontáncos pár mutatta be tudását. Habár különféle stílusú táncokat láthattunk, - a folyamatos tapsolásból ítélve - úgy tűnik, a közönség valamennyi produkcióval elégedett volt.

Emellett persze nem maradhatott el az elmúlt év eseményeiről való megemlékezés és a vendégek pezsgős köszöntése sem, amelyet Koncz Sándor elnök úr tolmácsolásában halhattak a tagok.

Az év eseményei közül kifejezetten érdeklődésre számot tartónak tekinthető a nyári időszakot megelőző dunai hajós program, illetve a novemberi beregszászi szakmai út.

Az ültetett állófogadás keretében volt mód az ízletes ételek elfogyasztása mellett egy- egy jó program felidézésére, illetve a közös élményekre való emlékezésre is, amelyet elősegített az a tény, hogy a résztvevők az egyes egyesületi programokon készült képeket folyamatosan figyelemmel kísérhették a kivetítőn, illetve azokat az ajándék részét képező CD formájában megkapták – a tagok számára házilag készített mézeskalács és az ajándékcsomagban lévő gyertya-angyalka mellett.

A program további része is bővelkedett élményekben és ajándékokban, hiszen a vacsorát záró tombolahúzás során mindenki kapott valamilyen kis apróságot. A tombolatárgyak között szerepeltek tagi felajánlások is, de „madár- (ukrajna )látta” frissítő italnak is örülhetett az egyik „szerencsés” nyertes.

A késő délután kezdődő rendezvényen az idő hamar elrepült, így a résztvevők jól eső érzéssel, egy nagyobb - egyesületi – család szerető atmoszférájából térhettek haza tényleges otthonaikba.

- dr. Bittó Renáta