Kell egy csapat…-Protokoll verseny a Stefánia Palotában

A Budapesti Metropolitan Egyetem immáron hatodik alkalommal szervezte meg 2016. április 23-án, szombaton - a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének közreműködésével – az állami-és üzleti élet protokolláris szabályait, a rendezvényszervezési, a viselkedéskultúrával összefüggő és a kommunikációs ismereteket is ötvöző Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyt.

A hagyományoktól eltérően, ezúttal a szervezők a reprezentatív Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ nagytermébe hívták meg a csapatokat.

Az esemény a rendezvény fővédnökének, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntőlevelének a felolvasásával kezdődött.

Ezt követően a résztvevőket dr. Benkő Tibor vezérezredes köszöntötte, majd dr. Vass László, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora, a rendezvény egyik házigazdája kapott szót.

A verseny megnyitásaképpen a zsűri nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium Protokoll Főosztály Külügyi Protokoll Osztály vezetője, Dehelánné Dörömbözi Teréz szólt az egybegyűltekhez.

A rendezvény lebonyolítása során zsűritagként és meghívott vendégként számos tagtársunk képviseltette megát.

A verseny során tíz csapat mérte össze tudását, általános protokoll, gasztronómia, sport diplomáciai és katonai protokoll témákban. A csapatok közül a legjobbnak ezúttal a Budapesti Corvinus Egyetem bizonyult, de természetesen valamennyi csapat „nyert” mind a részvétellel, mind pedig a szakmai elismeréssekkel, díjakkal.

A megmérettetés mottójául szolgáló mondat- miszerint „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”-is hűen tükrözi azt az elszántságot és együttműködő csapatmunkát, amelyet a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények diákjai reprezentáltak az immáron hagyományőrzőnek tekinthető eseményen.

dr. Bittó Renáta