A kelet üzleti és viselkedési szabályai - egyesületi nap

A soron következő egyesületi napra 2017. május 18-án, csütörtökön került sor, amikor is a meghívottak a „fellegekben érezhették magukat” a szó szoros és átvitt értelmében is. A Expo Congress Hotel 12. emeletéről a lenyűgöző budapesti panoráma élvezete mellett szakmai előadás is színesítette a programot.

A rendezvény keretein belül ízelítőt kapunk a Mellow Mood Hotels csoport szolgáltatásairól és kínálatáról, illetve előadóként Dr. Zaien Samir egyetemi adjunktus kalauzolta el a résztvevőket a Közel-Kelet, Észak-Afrika és Pakisztán üzleti és viselkedési szabályainak világába.

A témában egyik legkompetensebb személytől kaphattak információt a résztvevők, hiszen személyes érdekeltsége mellett a nemzetközi kapcsolatok és a világgazdaságtan szakértője, valamint több mint egy évtizeden át dolgozott a MOL Group tanácsadójaként és jelenleg is több helyen oktat ilyen témakörben.

Az előadás keretében sor került az európai személy számára nem is mindig egyértelmű földrajzi behatárolásokra, (meddig „kelet” a kelet; hol húzható kimondatlan határvonal a keleti kultúrák viselkedési stílusai között), a férfiak és nők eltérő státuszbeli és protokolláris megítélésére, a megszólítási módokra, illetve illő és illemsértő viselkedéskultúrai szabályokra vonatkozóan.

Az üzlet protokollhoz kapcsolódó ajándékozási, és öltözködési, valamint étkezéskultúrához kapcsolódó érdekességek ismertetésével zárult a nagyon informatív és  autentikus forrástól származó egyesületi nap.