Interjúk

A bulvár is érdeklődik a protokoll- jelesül a borravaló téma- iránt

Az utcán megszólított emberek és a borravalós szakmák nyilatkozói mellett a BORS munkatársai a mennyit illik adni téma kapcsán a protokoll szerinti viselkedési szabályokkal is tisztában szeretett volna lenni, így telefonos interjú keretében keresték meg Egyesületünket.

Vitathatatlan tény, hogy a szóban elhangzottak a nyomtatás során kicsit vesztettek „élvezeti értékükből”, hiszen - a nagyjából változatlan tartalom mellett - a megfogalmazás már többszörös „bulvárosításon” esett át.

Így fordulhatott elő, hogy a „A protokoll íratlan szabályai értelmében 10- 15 százalék a borravaló általános mértéke” megfogalmazás helyett a megjelent szöveg már ekképpen hangzik : „Általánosan azt szoktuk mondani, hogy 10–15 százalékot illik adni”.

A szándékot nézve viszont nagyon becsülendő, hogy a témában kompetenseknek vélte a sajtó szervezetünket.

Összességében elmondható, hogy a fodrászok, pincérek, felszolgálók, pizza futárok, taxisok, benzinkutasok véleménye - a gyakorlati életben tapasztalt borravalót illetően - nagyjából egybecsengett a „protokoll által diktáltakkal.”

2016.03.02.

A regionális újságokhoz is eljutott a hírünk…

Örömmel vettük a Délmagyarország és Kisalföld napilap megkeresését a Magyar Protokollosok Országos Egyesületével való együttműködésre vonatkozóan, hiszen "szívügyünknek" tekintjük a nagyközönség bármilyen formában történő tájékoztatását:  protokoll, viselkedéskultúra, üzleti, állami és diplomáciai kommunikáció témában; legyen szó előadás keretében történő információ átadásról, vagy újságban megjelenő cikkről.

Ez utóbbi kapcsán előzetes egyeztetések vannak folyamatban, miszerint sor kerülhetne kéthetenkénti rendszerességgel a viselkedéskultúra egy-egy kérdésének elemzésére- írásos dokumentum formájában - az Egyesülettel közösen egyeztetett és áttekintett témáról.

Kíváncsian várjuk, és persze messzemenőkig támogatjuk a kezdeményezést.

2016.03.01.

A tárgyalás sikere nem a szavakon múlik

Dr. Bittó Renátával készült cikk a tárgyalás illemtanáról.

2015.09.02.

Döglesztő melegben is fontos az elegancia

Dr. Bittó Renátával készült cikk a nyári öltözködési protokollról.

2015.06.19.