Hírek

Harry maga is renitens volt a királyi családban, így még inkább támogatja Meghan törekvéseit. Az utóbbi időben azzal szúrt szemet a hercegné, hogy rengeteg dolgot ellenez a király udvarral kapcsolatban, nem tartja be a szabályokat, mégis minden anyagi támogatást elfogad.

Többek között ez téma is szóba került az RTL Klub Reggeli című műsorában, ahol tagtársunk, Gáspár Ágnes protokollszakértő adott magyarázatot a hercegné különc viselkedésére.

Meghan hercegné vajon nem tudja, vagy nem akarja betartani az előírt szabályokat? Lépten-nyomon megszegi a szigorú normákat, amik az öltözködését illetik. Hogy mivel húzta ki ismét a gyufát, az a videóból kiderül. A témában tagtársunk, Micski Marianna protokollszakértő beszélgetett a Fem3Cafe-ban. 

A műsor visszanézhető:

https://tv2.hu/fem3/musoraink/fem3cafe/38384_mar-megint-szabalyt-szegett...

 

Kibédi Varga Katalin etikettszakértő, az Etikett Iskola alapítója legújabb könyveiben olyan univerzális illemszabályokkal ismerteti meg az olvasókat, amelyek az élet minden területén hasznosíthatók. Legyen szó egy üzleti vacsoráról vagy bálról, online társkeresésről vagy éppen egy kórházi látogatásról: az etikett ismerete minden szituációban segít, illetve a legkisebbeket is segít megismertetni az illendő viselkedéssel.

Bővebb információk a könyvekről:

http://etikettiskola.hu/

Meghívó

TELTHÁZ

 

 

A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete fennállásának 25. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvényt szervez, melyre sok szeretettel meghívja tagjait és a szakma további képviselőit. 

A jelentkezési lap letölthető a "Dokumentumok" fül alatt, további információért keressenek minket a titkarsag@protokollegyesulet.hu e-mail címen.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

A FEM3 Café vendége Gáspár Ágnes protokoll szakértő volt, akivel az egymás mellett élés valamint a közlekedéskultúra íratlan szabályairól beszélgettek a műsorvezetők.

A műsor visszanézhető az alábbi linken:

 

https://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/34840_a-magyarok-toleranciaja-es-turo...

 

Rendhagyó esküvőre készülnek a királyi családban, hiszen II. Erzsébet unokaöccse, Lord Mountbatten hamarosan férjhez megy. A Mokka adásában Micski Marianna protokollszakértő elárulta, milyen fogadtatása volt a hírnek, valamint azt is elmondta, miért követendő példa az, ahogy a királynő a téma kapcsán viselkedik.

https://tv2.hu/musoraink/mokka/264735_meleghazassag-a-brit-kiralyi-csala...

borito

Megjelent Gyarmati Ildikó tagtársunk legújabb írása, melyben  katolikus, református, evangélikus és zsidó egyházi szokásokról, viselkedési szabályokról olvashatnak az érdeklődők. 

A könyv megvásárolható:  Ecclesia Szövetkezet http://www.ecclesia.hu/?id=b931c60cb6db4fdb8bdbbc5eac3fa8a4&p=termeklap&...

 

Katolikus, református, evangélikus

és zsidó egyházi szokások,

Szirmai Gábor búcsú

Szirmai Gábor ny. ezredes, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alapító tagja, a Katonai Szekció vezetője temetésére a Rákoskeresztúri Köztemetőben katonai tiszteletadással került ma sor. A búcsúztatás során a MPrOE örökös tiszteletbeli elnökének, dr. Vámos Lászlóné méltató szavait is felolvasták az egybegyűlteknek. Az egyesületet Laczkó Rita elnök, Galovtsik Erik főtitkár, Bakos Ildikó alelnök, Madlenáné Szalma Eszter FB tag és Kovács Gábor alapító tag képviselték, akik tisztelettel adóztak Szirmai Gábor emlékének.

 

Egyesületünk élére 2018.03.23-án választottuk meg Laczkó Ritát. Új elnökünk köszöntőlevelét az alábbiakban közöljük.

 

Kedves Egyesületi Tagok! Kedves Barátaink!

Sokan tudjátok rólam, hogy huszonegy évvel ezelőtt csöppentem bele a protokoll világába, így lett a munkám egyben a hivatásom is. Majdnem azóta vagyok tagja az idén 25 éves jubileumát ünneplő egyesületünknek, amelynek 5 éve az egyik alelnöke lettem.

A Rádió Mozaik Sydney magyar nyelvű adásának tulajdonosa, Ilosvay Gusztáv az Interneten találta meg dr. Vámos Lászlónét, az Egyesület tiszteletbeli elnökét.  A rádió munkatársainak felkeltette az érdeklődését a hazánkban folyó protokollosi munka, amelyről úgy gondolták, hogy iránytűként szolgálhat számukra.

Magyarország köztársasági elnöke az állami és katonai rendezvényeken felmerülő protokolláris feladatok ellátása terén, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem protokollképzésének elindítása érdekében végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Koncz Sándor ezredes úrnak, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Delegációs és Rendezvénybiztosító Igazgatóság igazgatójának, egyesületünk elnökének.

Az üzleti életben a siker nem csupán a szakmai tudáson, hanem sok apró „ördögi részletben” bújik meg. Ezt felismerve;  az Infoszféra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  „Protokoll, Stílus az üzleti életben „ címmel szakmai napot hirdetett meg, ahol a versenyszférában szerepet vállalók számára a meghívott előadók a mindennapi és az üzleti életben való sikeres részvételhez szükséges ismereteket; illem, etikett és protokolláris szabályokat ismertették.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületéhez érkezett megkeresés eredményeképpen, két napos tréning keretében került sor az Egyesület által a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vendéglátó részlegének, valamint szállodai és rendezvényszervező részlegének dolgozói számára szakmai előadások megtartására.

Az egyes szakmák fő feladatait figyelembe vevő tematikus előadások mellett, természetesen nem maradhatott el az általános viselkedéskultúrára vonatkozó ismeretek interaktív módon történő gyakorlatba való átültetése sem.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének Elnöksége fontosnak tartja, hogy ne csak nevet, hanem adott esetben arcot is lehessen a szervezet képviseletéhez rendelni. Az egységes vizuális megjelenés és az új tagok, valamint a külső harmadik személyek felé történő jobb megismerhetőség érdekében a szervezet vezetősége közös fotózáson vett részt, aminek lehetősége azon egyesületi tagok számára is adott, akik hasonlóan szeretnék magukat ilyen módon is reprezentálni. 

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületéhez a Magyar Államvasutak Zrt. Humánerőforrás Fejlesztés Osztályától nemzetközi vállalati protokoll témában protokoll tréning megtartására vonatkozó felkérés érkezett 2015. szeptember 29-én, amelynek kivitelezésére november hónapban került sor Hossó Nikoletta tagtársunk által.

Az egynapos workshop keretében – mintegy 8 órás időtartamban – a következő témakörök kerültek tárgyalásra:

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt Tagtársakat, hogy Gáspár Ágnes egyesületi tagunkat a 2014/15 –es tanév tavaszi szemeszterében végzett Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése felmérés alapján, a hallgatók a legjobb trénernek választották meg.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola nevében Dr. habil Vass László CSc rektor és Dr. Huzdik Katalin PhD. az intézmény oktatási igazgatója oklevél formájában köszönte meg az áldozatos tevékenységet.

2015 április végén a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel való együttműködés keretében Laczkó Rita alelnök és Kovács Gábor főtitkár tartott elméleti és gyakorlati képzést állami és diplomáciai protokoll témakörben a nemzetközi és IT mesterszakos hallgatóknak.

Egy kis ízelítő az előadások témáiból:

-  megjelenés és viselkedéskultúra,

-  szóbeli és írásbeli kommunikáció

-   a diplomácia nyelvezete

-  az állami és diplomáciai rendezvények

- minisztériumi rendezvénytípusok és azok gyakorlati megvalósításai

Nagyon örömmünkre szolgál, hogy Egyesületünk megújult weboldalán köszönthetjük!

Értékeink megőrzése mellett, igyekeztünk a kor igényeinek is megfelelni. Az új külső mellett, új tartalmakkal bővült honlapunk kínálata. Átláthatóbb és modernebb kezelőfelületen naprakész információkkal szolgálunk minden kedves látogatónk számára.

 

Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának előkészítés alatt álló együttműködési szándéknyilatkozatának megfelelően egyesületünk tagjai (Kovács Gábor alapító tag és Laczkó Rita alelnök) állami és diplomáciai protokoll témakörben elméleti és gyakorlati képzést tartottak 2014. november 29-én a diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterszakos hallgatóknak.

Jelentős mérföldkövéhez érkezett a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének (MPrOE) nemzetközi tevékenysége.
A 22 éve alakult egyesület életében először adódik lehetőség a szakma ismereteinek szervezett és széles körű átadására határainkon túli érdeklődő civil szervezetek és egyetemi hallgatók részére.
Az új kihívást egy sikeres pályázat alapozta meg, amit az MPrOE  alelnökei - Laczkó Rita és Bakos Ildikó - öntöttek elfogadásra alkalmas, sikeres formában.

A 2014-es új esztendő első egyesületi napjának a Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott helyszínt. A nemrégiben felújított épület megtekintése mellett még egy érdekes és szakmailag hasznos protokoll témájú előadás járult hozzá az egyébként is kellemes hangulatú baráti- kollegális összejövetel emlékezetesebbé tételéhez.