Gyermeknap Kömlődön

A kömlődi Hegyháti Alajos Gyermekotthon lakóival együtt töltötte az egyesület a gyermeknapot, mely keretében a tagok által összegyűjtött adományok kerültek átadásra, közösen bográcsoztunk, valamint a gyermekek műsorát tekintettük meg.

Már érkezésünk pillanatában kiderült, hogy mennyire várták látogatásunkat. A gyermekeket és a tagokat egyaránt nagy örömmel töltötte el, amikor meglátták egymást, mely nagy üdvözlő ölelésekben fejeződött ki.

A következőkben a fantasztikus fegyelemmel, érzésekkel teli, tánccal, hosszú szavalattal és énekkel tűzdelt színes műsor ismételten messzemenőkig meggyőzött minket arról,hogy milyen hosszú, odaadó és fáradságos út vezetett idáig, amíg a nevelő pedagógusok segítségével ezen szereplés hibátlanul megvalósulhatott.

A műsor után a gyermekekkel szabad foglalkozáson vettük részt, mely keretében színes rajzokat készítettek az aszfaltra, átvették a sok-sok játékot és elmesélték, mi minden történt velük legutóbbi látogatásunk óta. Míg a gyerekek játszottak és meséltek, addig a tagok a bográcsba készítették elő a gyermeknapi pörkölt alapanyagait és az otthon lakói által készített finomabbnál finomabb süteményeket fogyasztották.

Az otthon vezetőjének, Kissné Zobor Zsuzsannának, valamint a nevelők mindennapi erőfeszítései és szeretetük nevelt gyermekeik iránt ismételten megérintette lelkünket.

Miután elkészült a pörkölt, a csapat nekilátott elfogyasztani az ebédet, melynek sikerességét nem bizonyította sem más, mint hogy az összes tányér kiüresedett. Az ebéd után következett az, ami nélkül nem telhet el gyermeknap, a lufi és a jégkrém. A gyerekek a lufit meglátva csapot-papot otthagytak mindent és rohantak a kék, illetve rózsaszín léggömbökért. Az eufórikus élmény után a fagylalt hűsített mindenkit.

Az otthon lakóival ez volt a negyedik találkozásunk, ami nagyon kellemesen telt mindkét fél számára, így a későbbekben sem kívánjuk elengedni egymás kezét.

Az adományok, melyeket az egyesület tagjai ajánlottak fel, Bakos Ildikó, dr. Bittó Renáta, Farkas Ferenc, Gabrovszky Gábor, Galovtsik Erik, Gáspár Ágnes, Koncz Sándor, Kovács Gábor, Laczkó Rita, Madlenáné Szalma Eszter, Pál Hilda, Virágh Beáta, továbbá azon tagok, akik a május klubnapon a pénzgyűjtő perselybe adakozók azoknak köszönjük a segítségüket, a résztvevők véleménye alapján a legjobb helyre került.