Gyarmati Ildikó: Egyházi protokoll

borito

Megjelent Gyarmati Ildikó tagtársunk legújabb írása, melyben  katolikus, református, evangélikus és zsidó egyházi szokásokról, viselkedési szabályokról olvashatnak az érdeklődők. 

A könyv megvásárolható:  Ecclesia Szövetkezet http://www.ecclesia.hu/?id=b931c60cb6db4fdb8bdbbc5eac3fa8a4&p=termeklap&...

 

Katolikus, református, evangélikus

és zsidó egyházi szokások,

viselkedési szabályok

 

Minthogy a protokoll feladata a tárgyalások gördülékenyebbé tétele, egymás hagyományainak, szokásainak megismerése és tiszteletben tartása, az egyházi protokoll és liturgia szabályainak megismerésével, egymás hagyományainak és szabályainak betartásával is ezt kell követnünk.

A harmonikus kapcsolattartás, kölcsönös tisztelet nem csak a különböző egyházak (felekezetek) között fontos és követendő, de a megértés, a kölcsönös elfogadás a világi és egyházi közös rendezvények lebonyolításánál ugyanúgy igényként merül fel.

A cél egymás megismerése, szokások és szabályok tiszteletben tartása, párbeszéd és kölcsönös bizalom, hogy a közös rendezvények zökkenőmentesen és szeretetben haladjanak előre.

A mindennapi hivatalos, és nem hivatalos kapcsolattartás a hívők és nem hívők között az élet fontos részét képezik, s ez a kapcsolattartás akkor zökkenőmentes, ha ismerjük azokat a szabályokat, szokásokat, amivel nem sértjük meg egymást.