Események

A vendéglátó helyiség logójaként ismert (nagy)kanál, most átvitt értelemben is értelmet nyert, hiszen „nagykanállal élvezhettük” az életet a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének félévzáró rendezvényén.

A Lánchíd tőszomszédságában, illetve a Budai Várral szemben rendhagyó, ugyanakkor exkluzív környezetben a Spoon hajón , a Dunán ringatózva kaptunk ötcsillagos kiszolgálást, remek társasággal fűszerezve.

/dr. Bittó Renáta/

A nyár beköszöntével az esküvői szezon is kezdetét veszi. A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete ennek apropójából a protokolláris szokások és jelenlegi trendek tekintetében két kiváló szakember – Herendi Gábor ceremóniamester és Nagy Csaba, a Budapest Party Service értékesítési igazgatója - segítségével járta körbe a témát a májusi egyesületi nap keretében.

VIII. FŐISKOLAI ÉS EGYETEMI NEMZETKÖZI PROTOKOLL VERSENY

Idén éppen nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny, amelyen hagyományosan nem csak hazai, hanem határon túli résztvevők, sőt középfokú tanintézmények tanulói is részt vesznek, hogy megmérettethessék magukat általános protokoll, gasztronómia, sport-, katonai és diplomáciai protokoll, megjelenéskultúra, nemzeti hagyományok ismerete, valamint általános műveltségi témákban.

Egyesületi nap meghívó

ESKÜVŐK a protokollosok szemével

Kedves Érdeklődők!

Itt a nyár és az esküvői szezon kezdete ….

Következő egyesületi napunkon ezt a témát járjuk körbe a protokolláris szokások és jelenlegi trendek tekintetében. Két csodálatos szakember lesz ebben segítségünkre:

HERENDI GÁBOR

ceremóniamester

ÉS

NAGY CSABA

a Budapest Party Service értékesítési igazgatója.

Időpont: 2018. június 5. kedd, 17:00-20:00 óra

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének újonnan megválasztott elnöksége új lendülettel, a stílusnak szentelve szervezte meg első szakmai napját április 26-án.  A gyönyörű helyszín, a kiváló szakmai előadó és az informatív, professzionális előadás is mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy az egyesület tagjai és a protokoll szakma iránt érdeklődő résztvevők egyaránt jól érezzék magukat.

Astoria_Szallo

Mi a közös a "Miniszter félrelép"című film és a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének február havi egyesületi napja között?
A helyszín,ami nem más,mint a Danubius Hotel Astoria City Center -közismertebb nevén- az Astoria Szálló, ahol Dr. Kreutzer Andrea, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főmuzeológusa tartott szakmai előadást "Táncról táncra" címmel mindarról, amit tudni érdemes a múlt század báljairól

A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete idei év első szakmai napjának a Pesti Vigadó épületében található Víg Varjú Étterem adott otthont. A még csak néhány hónapja nyílt étterem ötletes neve a - már jól ismert- Vak Varjú éttermek nevéből és a Vigadó társításából született meg. Az V.kerület szívében, illetve a patinás épület földszintjén található étterem külön teremében került sor az egyesületi nap keretében szervezett program lebonyolítására, illetve az azt követő vacsora elfogyasztására is.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének háza táján is nagy ünnepi készülődés vette kezdetét 2017. december 14-én (csütörtökön), hogy még a szűk családi körben töltött időt, illetve utolsó ajándékvásárlási lázat megelőzően alkalom nyíljék egy kicsit megpihenni, baráti körben lenni.

Az ünnepléshez elegáns és meghitt környezetül szolgált a Hotel Hadik díszterme, ahol körasztalos elrendezés biztosította a büfé asztalos vacsora elfogyasztását, illetve az ünnepi műsorul szolgáló gitáros -énekes zeneszámok meghallgatását.

"A jó modor menő" címmel viselkedéskultúra tréninget tartottak a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének tagjai a Mathias Corvinus Collegium Középiskolai Programjában részt vevő diákok számára 2017. november 4-én, szombaton délután.

A jó hangulatú program során kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozások keretében közel hatvan fiatal kapott válaszokat az illemtannal, viselkedéskultúrával kapcsolatos és a mindennapi élethelyzetekben is felmerülő kérdésekre.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének hagyományos félévzáró rendezvényére 2017. június 21-én került sor. A rendezvény ezúttal informálisabb keretek között zajlott és – formabontó módon – közös játékkal kezdődött. A kellemes, oldott légkörhöz elengedhetetlen kellékeket a hangulatos Jardinette Kertvendéglő szolgáltatta, így a csodálatos napsütésben, ugyanakkor a kerti fák árnyékában először az elménket, majd az ízlelőbimbóinkat is megdolgoztathattuk.

A soron következő egyesületi napra 2017. május 18-án, csütörtökön került sor, amikor is a meghívottak a „fellegekben érezhették magukat” a szó szoros és átvitt értelmében is. A Expo Congress Hotel 12. emeletéről a lenyűgöző budapesti panoráma élvezete mellett szakmai előadás is színesítette a programot.

Betekintés a magyar katonaszakácsok múltjába, jelenébe

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének tagjai februári szakmai napjukon igazi „hadi” - illetve konyhai kulissza- titkoknak lehetettek fül és szemtanújai.

2017. február 22-én gyönyörű környezetben, a Stefánia Palota Kőlovas termébe kaptak meghívást az egyesületi tagok, hogy a havi egyesületi nap keretében Gulyás Károlynak - a Magyar Katonai Kulináris Csapat szakmai vezetőjének - szakmai előadását hallgathassák meg.

Előzmények

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének kiemelt céljai között szerepel, hogy megismertesse az EU-konform viselkedési normákkal, valamint a protokoll alapjaival az ez iránt érdeklődő szakmai és nem szakmai közönséget. Ennek a küldetésnek a továbbgondolásaként, valamint a NAE szakmai pályázat által nyújtott pénzügyi kereteken belül ebben az évben is - határon túli - szakmai úttal egybekötött konferencia szervezésére került sor; ezúton a szlovákiai térséget megcélozva.

Látogatás a a St. George Residence Hotelben

2016. október 26-án, szerdán 17.30 órára a St. George Residence All Suite Hotel de Luxe-ba volt hivatalos a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének tagsága, ahol – egyesületi nap keretében- a különleges hangulatú étterem, rendezvényhelyszín és ötcsillagos apartmanhotel megismerése mellett Glaser Gyula, a Magyar Kastélyszállók Szövetségének alapítója tartott szakmai előadást a hazai kastélyszállókról.

Egyesületi nap a Vadrózsa Étteremben

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének szeptember havi szakmai programjának helyszínéül a 2016 májusában újra nyitott Vadrózsa Étterem szolgált.

A barátságos környezetben a tagok „rózsásan” és rózsák között érezhették magukat.

Az ügyvezető-tulajdonos, Földvári Gábor úr személyesen mutatta be a résztvevő tagságnak a Vadrózsa Étterem kínálta lehetőségeket, emellett pedig a ház borainak megízlelése is a program részét képezte.

Félévzáró rendezvény a Gourmet Színházhajón

Közeledik a nyári szünet, ugyanakkor a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete a tagjait még a nagy vakációzások előtt egy igazán „mozgó” és élménygazdag helyszínre invitálta. A nappal és éjszaka is gyönyörű látványt nyújtó Dunán hajókázva élvezhettük ezúttal a látvány és ízkavalkád mellett a fedélzeten felcsendülő fülbemászó dallamokat is.

A kömlődi Hegyháti Alajos Gyermekotthon lakóival együtt töltötte az egyesület a gyermeknapot, mely keretében a tagok által összegyűjtött adományok kerültek átadásra, közösen bográcsoztunk, valamint a gyermekek műsorát tekintettük meg.

Már érkezésünk pillanatában kiderült, hogy mennyire várták látogatásunkat. A gyermekeket és a tagokat egyaránt nagy örömmel töltötte el, amikor meglátták egymást, mely nagy üdvözlő ölelésekben fejeződött ki.

A Budapesti Metropolitan Egyetem immáron hatodik alkalommal szervezte meg 2016. április 23-án, szombaton - a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének közreműködésével – az állami-és üzleti élet protokolláris szabályait, a rendezvényszervezési, a viselkedéskultúrával összefüggő és a kommunikációs ismereteket is ötvöző Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyt.

Többszörös öröm érte Egyesületünket. Egyrészről szem és fültanúi lehettünk annak, hogy nem kell külföldre mennünk akkor, ha hazai cégtől származó, ugyanakkor prémium kategóriás férfi ruházatra van szükségünk. Másrészről pedig elmondhatjuk, hogy a szakmai bemutatót követően a cég vezetője immáron papírforma szerint is „azonosult szervezetünkkel”, hiszen pártoló tagként a Magyar Protokollosok Országos Egyesületéhez csatlakozott.

Ki gondolná, hogy a hetedik kerület ódon épületeinek „árnyékában” - a régit az újjal ötvöző - csodák rejlenek. Az egykori Hungária Fürdő épületében található Continental Hotel Budapest****Superior szálloda egy az egyben megtestesíti a az oázist a belvárosi forgatagban, így méltán válhatott a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete február havi tagtoborzással egybekötött szakmai egyesületi napjának helyszínéül.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete 2016. január 29-én a Zwack Unicum Nyrt. Látogatóközpontjában tartotta szakmai napját. A résztvevők szakavatott vezetők segítségével ismerhették meg a Zwack család és a gyár történetét.

A múzeumban végigkalauzoltak bennünket - a több mint 220 éves titkos recepten alapuló gyógynövénylikőr - az Unicum történetén, különlegesebbnél különlegesebb palackokat láthattunk, melyet a likőrkülönlegességeiről is híres Zwack J. és Társai gyár készített.

Egy szervezet életében is vannak ünnepi pillanatok. Ilyennek tekinthető a szűkebb családi karácsonyozást megelőző, ugyanakkor a hasonló meghittséget és hangulatot idéző - 2015. december 17-i - egyesületi évzáró rendezvény is.

A nagy nap előtt az elnökség „apraja-nagyja” kivette részét az előkészületekből; így- a kötetlen baráti beszélgetés, mint állandó programpont mellett - sor került szórakoztatásra, vendéglátásra, ajándékozásra is.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az egyesület elnöksége és tagsága részéről a kérés ismételten meghallgatásra talált és szépen gyűltek az adományok.

Az intézetbe 2015. december 4-én vittük le a rengeteg gyermekholmit, törülközőket, játékokat, tartós élelmiszereket, édességet, stb., és adtuk át Kissné Zobor Zsuzsanna otthonvezetőnek. Az Egyesület nevében a négy fős "delegáció", akik az adományokat lejuttatták, minden gyermeknek mikulás csomagot adott át, mely hihetetlen népszerűségnek örvendett, nagy örömöt okozva az otthon lakóinak.

Előzmények

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének kiemelt céljai között szerepel, hogy megismertesse az EU-konform viselkedési normákkal, valamint a protokoll alapjaival az ez iránt érdeklődő szakmai és nem szakmai közönséget. Ennek a küldetésnek a továbbgondolásaként az Egyesület felvette a kapcsolatot a Kárpát-medencei térség társszervezeteivel és képzési intézményeivel, - így a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával - egy közös oktatási program megvalósulása érdekében.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesülete 2015. október 26-án a Várkert Bazárban tartotta szakmai napját. A résztvevők szakavatott vezető segítségével, közel egyórás program keretében ismerhették meg kívül-belül az új életre kelt, patinás műemléket.

Az Ybl Miklós tervei alapján készült, 140 éves múltra visszatekintő neoreneszánsz stílusú épületegyüttes 2013-2014 során újult meg, így mára nem csupán építészeti, hanem kulturális, illetve rendezvényszervezési szempontból is kiemelkedő fővárosi helyszínné vált.

A kömlődi Hegyháti Alajos Gyermekotthon lakói - az április végén részükre eljuttatott adományok viszonzásaképpen - 2015. június 12-én, pénteken fogadták az egyesület tagjait.

A találkozóra meghívó és meghívott fél egyaránt készült, így aznap a Budapesttől kb. 80 km-re található otthon, többszörösen megtelt élettel. A találkozás eredményeképpen betekintést nyerhettünk életükbe, mindennapjaikba, valamint megtapasztalhattuk tehetségüket és szeretetüket.

"A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk!" – Főiskolai és Egyetemi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll verseny

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szervezésében 2015. május 15 -16-án került sor - az immáron hagyományosnak mondható - V. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyre.

A versenyen a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete „hivatalból” és meghívott vendégként is képviseltette magát, tekintettel a Főiskolával fennálló együttműködési megállapodásra, illetve a rendezvény által nyújtott szakmaiság iráni érdeklődésre.

A kezdetek….

Hogyan is indult el az Egyesületben a jótékonysági gyűjtő akció?

Egy Svájcban élő házaspár – dr. Csizmás Mihály és felesége Klárika – hosszú évek óta rendszeresen adományokkal támogatnak különböző magyarországi szervezeteket, kórházakat, iskolákat. Kömlődön (Esztergom-Komárom Megye) is van egy fogyatékos gyermekeket nevelő otthon, amelyben élőknek szintén segítségre szorulnak.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének április havi szakmai napjára a „zöld-fehérek szentélyében”, az Üllői úti Fradi (Ferencvárosi Torna Club - FTC) otthonának és nemzetközi futballmérkőzéseknek otthont adó multifunkciós létesítményben került sor. Ezen a tavaszi napon tehát tagtársainkkal elsődlegesen nem csak a természet zöldellésében gyönyörködhettünk, hanem a stadiontúra kapcsán a sport-, kulturális, üzleti és magánrendezvények lebonyolítására alkalmas – dominánsan zöld színben pompázó – arénában is.

Az aktuális egyesületi napunk során golfosabb/sportosabb „vizekre eveztünk”. Egy igazán autentikus helyszín, az Academy Golf Budapest volt a februári hónap kiszemelt állomása. Házigazdánknak köszönhetően kicsit talán közelebb kerülhettünk ehhez a testet-lelket melengető sporthoz, valamint tagtársunk helyszíni előadása révén górcső alá vehettük a sport protokollal összefüggő kapcsolatát is.